Categories
Uncategorized

Ketahui Teknik Copywriting untuk Membantu Naikkan Jualan Anda

Webinar Recap: Teknik Copywriting Media Sosial

Copywriting merupakan salah satu antara perkara yang penting yang perlu di beri perhatian apabila melakukan proses marketing terutamanya untuk posting di media sosial.

Apa maksud copywriting ni?

Copywriting lebih mudah dikenali sebagai ayat jualan atau ayat promosi yang persuasif dengan objektif mempengaruhi prospek, dan seterusnya membuatkan mereka bertindak. Dan sudah pasti, tindakan yang dimahukan adalah adalah membeli dari kita.

Penggunaan teknik dan formula copywriting yang betul adalah penting. Hal ini bertujuan untuk menarik perhatian audiens kita dan memberikan maklumat yang berkaitan dengan mereka. Audiens akan lebih faham tentang brand atau produk kita dan seterusnya berupaya untuk menukar mereka menjadi pelanggan kita.

Baru-baru ini kami telah mengadakan webinar mengenai 'Teknik Copywriting Media Sosial' dan membincangkan apakah teknik copywriting yang betul dan cara menukarkan audiens anda kepada pelanggan melalui copywriting. Kami menjemput Nazurah, pakar copywriting sebagai speaker jemputan kami.

Baca artikel penuh untuk mengetahui teknik dan formula copywriting yang betul supaya anda boleh menukar audiens anda menjadi pelanggan.

submitted by /u/easystore_co
[link] [comments]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *